پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ , 14 Nov 2024
رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی ایران گفت: حذف ناگهانی ارز ترجیحی واردات کیت‌های آزمایشگاهی تصمیمی عجولانه است که باعث سکته در واردات این محصولات می‌شود.
حذف ناگهانی ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات کیت‌های آزمایشگاهی تصمیمی عجولانه است
رامین فلاح در گفت‌وگو با خبرنگار درمانا با اشاره به اینکه امروز صحبت‌هایی مطرح شده مبنی بر اینکه قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات کیت‌های آزمایشگاهی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان تغییر کند، افزود: براساس صحبت‌های مطرح شده قرار است از روز شنبه هفته آینده قیمت‌های جدید کیت‌های آزمایشگاهی روی سایت اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی قرار بگیرند. البته چند ماه پیش نیز این اتفاق رخ داد که در آن زمان تصمیم حذف ارز ترجیحی واردات کیت‌های آزمایشگاهی متوقف شد و امیدواریم این بار نیز چنین اتفاقی رخ دهد و دستکم تغییر نرخ ارز واردات کیت‌های آزمایشگاهی برای محموله‌هایی که در آینده وارد خواهند شد انجام شود، نه محموله‌هایی که هم‌اکنون در گمرک و در انتظار ترخیص هستند.

وی گفت: دلیل تصمیم‌گیری درباره تغییر نرخ ارز واردات کیت‌های آزمایشگاهی این است که تاریخ مصرف کیت‌های آزمایشگاهی وارد شده در گمرک در حال اتمام است و چون هنوز تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی مشخص نیست، وزارت بهداشت برای اینکه تاریخ مصرف این محصولات به اتمام نرسد مجبور شده است که نسبت به تغییر نرخ ارز آنها اقدام کند. این تصمیمی است که ظاهرا برای حل این مساله گرفته شده اما می‌شد در این زمینه به شکل بهتری تصمیم گرفت.

رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی ایران خاطرنشان کرد: در نیمه نخست امسال حدود ۱۰۰ میلیون دلار کالای پزشکی وارد و با حداقل اسناد و براساس نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان از گمرک ترخیص شد. در حال حاضر بعید می‌دانم بیشتر از ۲۵ میلیون دلار کالا در گمرک باقی مانده باشد که می‌توان همان تصمیمی که برای آن ۱۰۰ میلیون دلار گرفته شد را برای این ۲۵ میلیون دلار هم گرفت و این کالاها نیز با حداقل اسناد و براساس نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی از گمرک ترخیص شوند و برای محموله‌های بعدی مبنای نرخ ارز را ۲۸۵۰۰ تومان تعیین کنند.

فلاح عنوان کرد: کالایی که براساس نرخ ۴۲۰۰ تومانی وارد شده، اگر قرار باشد براساس نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی توزیع شود، یعنی آزمایشگاه‌ها باید هشت برابر پول بیشتری برای خرید این محصولات بپردازند و شرکت‌ها نیز باید هشت برابر پول بیشتری به بانک‌ها پرداخت کنند که قطعا توانایی تامین چنین میزانی از نقدینگی وجود نخواهد داشت و در نتیجه در واردات کیت‌های آزمایشگاهی سکته ایجاد خواهد شد. به نظر می‌رسد تصمیم ناگهانی تغییر نرخ ارز واردات کیت‌های آزمایشگاهی عجولانه بوده و درست نیست.

وی تاکید کرد: این تصمیم در حالی گرفته شده که وزیر بهداشت و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این نتیجه رسیده بودند که ارز ۴۲۰۰ تومانی در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی و آزمایشگاهی باید دستکم تا پایان سال جاری پرداخت شود و در این مدت زیرساخت‌ها و بستر موردنیاز برای پرداخت مابه‌التفاوت به بیمه‌ها، یا مراکز آزمایشگاهی یا مردم فراهم شود تا بیماران مجبور به پرداخت هزینه‌های آزمایشگاهی از جیب نشوند. در شرایطی که از تمدید ارز ۴۲۰۰ تومانی صحبت شده است، تغییر نرخ ارز گروه‌های کالایی کار درستی نیست.

رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی ایران گفت: ادعا شده است که سازمان غذا و دارو تصمیم تغییر نرخ ارز گروه‌های کالایی را با مشورت و موافقت وزیر بهداشت گرفته است اما صحبت‌های مطرح شده از سوی وزیر در مجامع عمومی خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. در حال حاضر نمی‌دانیم دقیقا چه کسی حرف راست را در این زمینه می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: برآوردهای انجام شده حاکی از آن است که در صورت تغییر نرخ ارز واردات کیت‌های آزمایشگاهی از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ تومان، به صورت میانگین قیمت تمام شده خدمات آزمایشگاهی حدود چهار برابر افزایش می‌یابد اما مشخص نیست که آیا پولی به بیمه‌ها بابت پوشش این مابه‌التفاوت پرداخت خواهد شد یا خیر. آنچه ما شنیده‌ایم این است که پولی بابت این موضوع به سازمان بیمه سلامت پرداخت نشده است.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده