دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ , 21 Apr 2025
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و دارویی نیز گفت: براساس آمارهای رسمی، میزان صادرات تجهیزات پزشکی در سال‌های گذشته بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون دلار بوده است. البته صادرات غیررسمی نیز در این حوزه وجود دارد، اما آمارهای موجود عمدتاً بر مبنای صادرات رسمی محاسبه شده‌اند. با وجود این، متأسفانه، روند صادرات در سال‌های اخیر کاهش یافته که این موضوع نیازمند بررسی دقیق و اقدامات حمایتی است.
بخشی از بازار تجهیزات پزشکی در اختیار شرکت‌های بدون مجوز است
به گزارش درمانا، مریم قاسمی با اشاره به اینکه صنعت تجهیزات پزشکی به‌طور مستقیم برای حدود ۳۵ هزار نفر اشتغال‌زایی ایجاد کرده است، ادامه داد: با توجه به اهمیت توسعه صنعت تجهیزات پزشکی، ارتقای کیفیت تولید داخلی و گسترش بازارهای صادراتی می‌تواند این میزان اشتغال را افزایش دهد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ادامه داد: تعداد شرکت‌های تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت صمت تا پیش از دوران کرونا ۱۲۰۰ شرکت بوده که پس از کرونا تعداد این شرکت‌ها به ۲۳۰۰ شرکت افزایش یافته است. این افزایش ناگهانی تعداد شرکت‌های تولیدکننده، بدون پایش دقیق کیفی، می‌تواند چالش‌هایی را برای صنعت ایجاد کند. تعداد شرکت‌های واردکننده تجهیزات پزشکی نیز حدود ۲۰۰۰ شرکت برآورد شده است.

به گفته قاسمی، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت تجهیزات پزشکی حدود ۳۰۰ شرکت است که در دل شرکت‌های تولیدی قرار دارند. البته بخشی از بازار تجهیزات پزشکی در اختیار شرکت‌هایی است که بدون مجوز فعالیت می‌کنند. این شرکت‌ها بدون نظارت قانونی، رقابت ناسالمی را برای تولیدکنندگان و واردکنندگان مجاز ایجاد کرده‌اند.

او با بیان اینکه مطالبات معوق صنعت تجهیزات پزشکی از دغدغه‌های اصلی فعالان این حوزه است، افزود: طبق گزارشات مستند، میزان مطالبات معوق تجهیزات پزشکی کشور ۲۲ همت برآورد می‌شود. البته در گزارش‌های رسمی وزارت بهداشت معمولاً این رقم کمتر است، اما با در نظر گرفتن اسناد تو راهی و گزارشات بخش خصوصی این میزان همچنان ۲۲ همت برآورد می‌شود.
منبع : خبرگزاری مهر
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده