رئیس سازمان غذا و دارو گفت: براساس محاسبات انجام شده، در سال ۱۴۰۴ به ۱۷۶ همت بابت مابهالتفاوت تغییر نرخ ارز دارو و تجهیزات پزشکی به ۳۸۵۰۰ تومان نیاز داریم اما در لایحه بودجه تنها ۸۵ همت مصوب شده است.
به گزارش خبرنگار درمانا، مهدی پیرصالحی در نشستی با حضور معاون درمان وزارت بهداشت، رئیس هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران و نمایندگان تشکلهای تجهیزات و ملزومات پزشکی با اشاره به اینکه کشور دچار ناترازی است، افزود: حوزه تجهیزات پزشکی حدود ۱۷ همت، حوزه دارو حدود ۲۴ همت و وزارت بهداشت ۹۷ همت یا به قولی ۱۰۷ مطالبات دارد و دولت پولی بابت پرداخت این مطالبات ندارد. در جلسه سران قوا پرداخت ۲۵ همت اوراق بابت تسویه بخشی از این بدهیها مصوب شد که از این رقم ۵ همت مربوط به دارو (سه همت) و تجهیزات پزشکی (دو همت) است که به صورت مستقیم به حساب شرکتها و ذینفعان نهایی واریز میشود. واقعیت این است که در سال آینده قطعا ارز ۴۲۰۰ تومانی نخواهیم داشت. از جداول بودجه نیز اینطور استنباط میشود که نرخ ارز دارو و تجهیزات پزشکی ۳۸۵۰۰ تومان خواهد بود که با در نظر گرفتن این نرخ و لحاظ حداقل سود برای شرکتها، در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی به ۱۷۶ همت مابهالتفاوت نیاز خواهیم داشت.
وی افزود: با این حال در لایحه بودجه فقط ۸۵ همت بابت مابهالتفاوت در نظر گرفته شده است یعنی کمتر از نصف نیاز! در مورد دارویار در سال اول اجرای این طرح ۶۰ همت مصوب اما ۱۵ همت پرداخت شد. در سال دوم ۷۰ همت مصوب اما ۳۰ همت پرداخت شد. در سال جاری که ۷۵ همت مصوب شد، تاکنون ۳۴ همت پرداخت شده است و تا پایان سال حداکثر ۴۵ همت پرداخت خواهد شد. مشخص نیست برای سال آینده که به ۱۷۶ همت مابهالتفاوت نیاز داریم اما تنها ۸۵ همت مصوب شده است، چقدر پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در حال حاضر غُر زدن فایده ندارد. بخش خصوصی باید طی دو هفته آینده که مجلس جداول بودجه را نهایی میکند از ارتباطات خود استفاده کند و با تولید محتوای مناسب، اهمیت حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را به اطلاع دولت و مجلس برساند. البته تیم سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت هم در مجلس فعال هستند اما بخش خصوصی هم باید در مجلس فعال شود و صدای فریادش را به گوش مسوولان برساند. ممکن است طی همین دو هفته بتوانیم با اقناع نمایندگان مجلس، مثلا بخشی از بودجه عمرانی را به سمت حوزه دارو و تجهیزات پزشکی منتقل کنیم.