پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ , 13 Feb 2025
رئیس اداره تولید و ثبت ملزومات تخصصی پزشکی سازمان غذا و دارو بر ضرورت ارزیابی عملکرد دستگاه‌های پزشکی دست دوم تاکید کرد و گفت: استفاده از این دستگاه‌ها بدون اطمینان از عملکرد صحیح، می‌تواند خطراتی جدی برای بیماران ایجاد کند.
دستگاه‌های پزشکی دست دوم بدون ارزیابی عملکرد، توصیه نمی‌شوند
به گزارش درمانا، مهندس ابوالفضل الله‌بخشی گفت: فروش تجهیزات پزشکی دست دوم همواره وجود داشته، اما باید توجه کرد که کالاهای سلامت‌محور باید طبق استانداردهای ایمنی و عملکرد تایید شوند. این کار به جلوگیری از بروز مشکلاتی نظیر عفونت یا اختلال در عملکرد دستگاه‌ها کمک می‌کند. وی ادامه داد: دستگاه‌های پزشکی از ارز حمایتی برخوردار نیستند و به دلیل قیمت بالای آنها، بازار دست دوم این دستگاه‌ها شکل گرفته است.

وی به ممنوعیت فروش برخی دستگاه‌ها بر اساس ماده ۴۷ و ۴۸ آیین‌نامه تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: برخی دستگاه‌ها در صورت رعایت شرایط خاص و الزامات مشخص، می‌توانند مجاز به فروش یا استفاده دوباره باشند. لیست این دستگاه‌ها در وب‌سایت سازمان غذا و دارو منتشر شده است.    

مهندس الله بخشی در ادامه تاکید کرد: دغدغه اصلی در این زمینه، عملکرد صحیح دستگاه‌ها است. دستگاه‌هایی که هیچ مرجعی برای ارزیابی عملکرد آن‌ها وجود ندارد، نمی‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. در چنین شرایطی، این دستگاه‌ها نه تنها به سلامت بیماران آسیب می‌زنند، بلکه می‌توانند هزینه‌های جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشند.

رئیس اداره تولید و ثبت ملزومات تخصصی پزشکی سازمان غذا و دارو همچنین در خصوص دستورالعمل جابجایی و اجاره تجهیزات پزشکی افزود: این دستورالعمل که در سال ۱۴۰۲ ابلاغ شده، شرایط و تکالیف مشخصی را برای تولیدکنندگان، واردکنندگان و اشخاص ثالث تعیین کرده است. بر اساس این دستورالعمل، تجهیزات پزشکی باید طبق ضوابط مشخصی جابجا یا اجاره داده شوند تا از رعایت استانداردهای ایمنی و عملکرد اطمینان حاصل شود.
منبع : ایفدانا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده