مراکز تصویربرداری در هرمزگان با کمبود دستگاه و خرابیهای مکرر مواجهاند؛ موضوعی که بیماران را به گرفتن نوبتهای چندماهه و سفر به دیگر استانها مجبور کرده است.
به گزارش درمانا، شهروندان هرمزگانی گلایه دارند که نوبتهای ام آر آی در استان طولانی است و گاه به دو ماه میرسد.
شهروندی در بندرعباس میگوید: با اینکه پزشک در نسخه ام آر آی اورژانسی نوشته بود اما باز مراکز تصویربرداری نوبتهای چند ماهه میدهند و گاه پس از دو ماه مراجعه میکنیم دستگاه خراب شده است.
هر دستگاه ام آر آی در بندرعباس روزانه ۵۰ تا ۷۰ بیمار خدمات میدهد و به علت استفاده زیاد خرابی این دستگاهها نیز زیاد است.
نوبتهای طولانی باعث شده است تا شهروندان و بیماران رنج سفر به استانهای دیگر را تحمل کنند.
دیگر شهروند نیز گلایه دارد که مجبور شده است تا ۳۰۰ کیلومتر دورتر برای ام آر آی به شهر سیرجان برود که انجا روزانه انجام میشود.
در یزد که بیشتر مقصد بیماران هرمزگان است نوبتها و تصویربرداریها روزانه است.
دستگاههای فعلی نیز همه خدمات را ارائه نمیدهند. دستگاههای فعلی در هرمزگان ام آر آی شکم و لگن را انجام نمیدهند.
براساس شاخص وزارت بهداشت و استاندارد کشوری به ازای هر ۲۰۰ هزار نفر یک ام آر آی نیاز است که با توجه به جمعیت بالای دو میلیون نفری هرمزگان حداقل به ۱۱ دستگاه برای رسیدن به استاندارد کشوری نیاز است. این در حالی است که اکنون ۷ دستگاه در استان و در شهرهای بنردعباس، بندرلنگه، پارسیان، قشم و میناب موجود است از این دستگاه ها سه تا در بندرعباس است و ۴ دستگاه دیگر بین ۱۲ شهرستان دیگر پخش شده است.
در ۸ شهرستان هرمزگان با وجود بیمارستانهای متعدد دولتی هیچ دستگاه ام آر آی وجود ندارد.
شهروندان هم برای یک تصویربرداری بیشتر به بندرعباس مرکز استان میآیند.
به گفته کارشناس تصویربرداری در هرمزگان برخی نسخههای اورژانسی که پزشکان در سطح شهر مینویسند، اورژانسی نیست و به همین علت در مراکز ام ار ای ترتیب اثری داده نمیشود.
دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اکنون تنها برای بیماران بستری نوبتهای اورژانسی اختصاص میدهد و دیگران باید پشت نوبت قرار گیرند.
رحیمی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان میگوید: برای کوتاه شدن نوبتها سه دستگاه دیگر باید به استان افزوده شود که اکنون در مراحل تامین است.
وی می افزاید: اکنون یک دستگاه ام آر آی برای بیمارستان شهدای ارتش در بندرعباس و یک دستگاه برای بیمارستان بستک خریداری شده است که تا سال آینده به بهرهبرداری میرسد و یک دستگاه دیگر نیز قرار است برای بیمارستان امام رضا (ع) بندرعباس از طرف بخش خصوصی تامین شود.
با تامین این سه دستگاه در سال آینده، مشکل نوبتهای طولانی برای ام آر آی در استان کاهش خواهد یافت.
وی گفت: افزون بر این موارد قرار است بخش خصوصی دو دستگاه دیگر نیز برای بیمارستان شهید محمدی بندرعباس و بیمارستان رودان نیز تامین کند که البته تامین آن ممکن است کمی زمانبر باشد.