صندوق امانات تجهیزات پزشکی هلال احمر با مشارکت مردم و خیران از دوره کرونا تاسیس شد و همچنان با امانت دادن اقلام و دستگاه پزشکی به نیازمندان به فعالیتش ادامه داده است.
به گزارش درمانا، سالهای همهگیری کرونا روزگار سختی بود؛ هیچکس تصور نمیکرد فیلمهای علمی - تخیلی به واقعیت منجر شود، خیابانها خلوت شود و مردم ماسک بزنند و از یکدیگر فرار کنند.
پدر و مادرها به علت نگرانی از مسری بودن بیماری فرزندانشان را نمیدیدند و بچهها نیز از دور جویای حال پدر و مادرشان بودند. اما مشکلات به این موارد محدود نشد و بسیاری دچار این بیماری سخت تنفسی شدند که در روزهای مختلف، شکل و شمایل متفاوتی به خود میگرفت. درد و سختی بیماری کرونا در کنار نیاز به بیمارستان، دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز که در آن زمان محدود بود؛ عرصه را بر بسیاری از خانوادهها تنگ میکرد.
هلال احمر بر اساس وظیفه ذاتی خود در کنار دیگر ارگانها وارد عمل شد و سازمان جوانان هلال احمر در ابتکار عملی از خیران درخواست کرد تجهیزات پزشکی مورد نیاز را در اختیار هلال احمر بگذارند تا این سازمان بتواند این لوازم را به صورت امانت به بیماران که امکان خریداری آن وسیله را ندارند بگذارد.
وحید سلیمی رییس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با اشاره به جایگاه وقف و فعالیت خیر در فرهنگ-ایرانی اسلامی گفت: سازمان داوطلبان هلال احمر در راستای اهدافش که یاری رساندن به نیازمندان و افراد کم برخوردار و با تکیه بر آموزههای ملی و دینی اقدام به ایجاد بانک امانات تجهیزات پزشکی کرده است.
وی نهادینهسازی فرهنگ وقف بین افراد جامعه، ساماندهی و ارتقا سطح فرهنگ مشارکت میان داوطلبان خیران و واقفین و همچنین ایجاد فرصت مناسب برای شناسی واقفان و بسترسازی برای مشارکت مردم در قالب مسولیت پذیری و ایجاد انگیزه و راهکار برای شبکه خیران را از دیگر اهداف برای تشکیل این بانک امانات اعلام کرد.
سلیمی با بیان این که بانک امانات تجهیزات پزشکی هلال احمر در دوره همهگیری کرونا ایجاد شد و مورد توجه قرار گرفت؛ گفت: این بانک فریادرس بیماران بود، زیرا در آن دوره با افزایش قیمت تجهیزات پزشکی ضروری مانند دستگاه اکسیژن ساز نانومتر، کپسول اکسیژن، تخت بیمار بسیاری با مشکل رو به رو شدند. در آن زمان برای بسیاری از افراد خرید این تجهیزات مقرون به صرفه نبود و این بانک کمک زیادی به جامعه کرد.
وی افزود: هم اکنون تمام استانها و شعب هلال احمر دارای بانک امانات هستند.
افزایش ۲۵۰ درصدی اقلام موجود در بانک امانات
این مسول سازمان جوانان هلال احمر به افزایش ۲۵۰ درصدی اقلام موجود در بانکهای امانات تجهیزات پزشکی هلال احمر سراسر کشور طی دو سال اخیر اشاره و تصریح کرد: این رشد چشمگیر، مرهون مشارکت و همراهی خیرین، نیکوکاران، حامیان و داوطلبان و تلاشهای ارزنده و بیوقفه همکاران حوزه معاونت منابع داوطلبی و خدمات اجتماعی سازمان داوطلبان در ستاد و معاونین و کارشناسان امور داوطلبان استانها و شعب است که در راستای شناسایی نیازهای مناطق کم برخوردار کشور و جذب و توسعه منابع خیریه انجام شده است.
وی افزود: در حالی که در سال ۱۳۹۹ و در اوج بیماری کرونا فقط ۳۷۱ بانک امانات تجهیزات پزشکی هلال احمر با ۱۳ هزار و ۹۰۵ قلم کالا در سراسر کشور وجود داشت، این آمار با جهشی بیسابقه در ابتدای سال جاری به ۴۳۱ بانک امانات و با برخورداری از ۳۵ هزار و ۳۸۶ قلم کالا افزایش یافت.
سامانه بانک امانات راهاندازی میشود
رئیس سازمان داوطلبان ضمن ابراز خرسندی از تلاشها و اقدامات صورت گرفته، اظهار امیدواری کرد که تا پایان امسال با همت و تلاش کارکنان، داوطلبان و خیرین در سطوح ملی، استانی و شهرستانی و در راستای ترویج فرهنگ والای وقف و هبه، تعداد تجهیزات این بانکها از سقف ۴۵ هزار قلم کالا عبور کند.
وی همچنین از رونمایی سامانه اینترنتی بانک امانت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: بزودی نیازمندان و خیران میتوانند از طریق سامانه اقدام به دریافت و یا اهدا تجهیزات پزشکی کنند.