درحالیکه بیش از هفته از نامه رئیس سازمان غذا و دارو به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره حذف ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) واردات کیتها و ملزومات مصرفی آزمایشگاهی میگذرد، هنوز تکلیف ارز و ترخیص محصولات موجود در گمرک مشخص نشده است.
به گزارش خبرنگار درمانا، رئیس سازمان غذا و دارو در تاریخ ۳۰ مهر ماه سال جاری در نامهای به وزیر بهداشت نوشت: با توجه به عدم تمدید تفاهمنامه سهجانبه ارز ترجیحی نوع اول برای تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی و عدم تعیین تکلیف اولویت ارز تخصیصی به این اقلام، ترخیص این کالاها از گمرک با مشکل روبرو شده است. از آنجا که کیتها و ملزومات مصرفی آزمایشگاهی تاریخ انقضای محدودی دارند، حسب مشورت با حضرتعالی مقرر شد سیاست ارزی این کالاها از اول آبان ماه به ارز ترجیحی نوع دوم اصلاح شود. مابهالتفاوت ناشی از اصلاح سیاست ارزی این کالاها از منابع هدفمندسازی یارانههای دارو، شیرخشک و ملزومات مصرفی پزشکی پرداخت میشود.
انتشار این نامه و سیاست حذف ارز ترجیحی واردات کیتها و ملزومات مصرفی آزمایشگاهی باعث انتقاد تامینکنندگان این محصولات شد.
علیرضا تمجیدزاده عضو انجمن تامینکنندگان تجهیزات آزمایشگاهی کشور در گفتوگو با درمانا گفت که تغییر نرخ ارز واردات کیتهای آزمایشگاهی، تصمیمی خلقالساعه است و بدون برنامهریزی قبلی و اطلاع به ذینفعان گرفته شده است. وی همچنین عنوان کرد که تغییر نرخ ارز باید برای ثبت سفارشهای جدید باشد نه کالاهایی که در گمرک هستند و سازوکار پرداخت یارانه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی به انتهای زنجیره مشخص نیست.
حال با گذشت بیش از یک هفته از نامه رئیس سازمان غذا و دارو به وزیر بهداشت، هنوز اتفاقی در زمینه تعیین تکلیف نوع ارز و همچنین ترخیص کیتها و ملزومات مصرفی آزمایشگاهی وارد شده در گمرک گرفته نشده است.
براساس شنیدهها، به نظر میرسد تصمیم به تغییر نرخ ارز واردات کیتها و ملزومات مصرفی آزمایشگاهی جدی بوده و قرار است نامه ترخیص با حداقل اسناد براساس ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به مالکان کیتها و ملزومات مصرفی آزمایشگاهی موجود در گمرک داده شود اما هنوز این نامه داده نشده و قیمتهای جدید کیتها و ملزومات مصرفی آزمایشگاهی نیز براساس ارز ۲۸۵۰۰ تومانی اصلاح نشده است. به نظر میرسد در صورت تغییر نرخ ارز از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ تومانی باید قیمت فعلی کیتها و ملزومات مصرفی آزمایشگاهی حدود ۷ برابر افزایش یابد.