جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 Nov 2024
با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و به همت پژوهشگران یک شرکت دانش‌بنیان، انواع ساکشن‌های پزشکی و دندانپزشکی و تجهیزات پزشکی، منطبق با استانداردهای روز دنیا در داخل کشور تولید می‌شوند.
تأمین نیاز داخل به انواع ساکشن‌‌های پزشکی و دندانپزشکی به همت یک شرکت دانش‌بنیان
به گزارش درمانا، واردات تجهیزات پزشکی، ارزبری بالایی را به خود اختصاص داده‌اند و این موضوع، اهمیت توسعه حمایت‌ها از تولیدکنندگان داخلی تجهیزات پزشکی را نشان می‌دهد. ظرفیت بالایی در این حوزه در شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد که علاوه بر فراهم کردن زمینه اشتغال جوانان و متخصصان کشور و رفع نیاز داخلی، به دلیل کیفیت بالایی محصولات تولیدی، از ظرفیت صادراتی و ارزآوری خوبی نیز برخوردار هستند.

شرکت دانش‌بنیان ساغر فن پارس (sagharfanpars.com)، نخستین تولیدکننده ساکشن دندانپزشکی تمام اتوماتیک در کشور است. انواع ساکشن‌های پزشکی و دندانپزشکی، تورنیکت جراحی، مینی یونیت دندانپزشکی الکتریکی، کمپرسور هوای دندانپزشکی، میزآزمایشگاهی و آموزشی دندانپزشکی از محصولات این شرکت است.

این شرکت دانش‌بنیان علاوه بر کسب پروانه تولید وسایل پزشکی از سازمان غذا و دارو، موفق به کسب گواهی ISO 13458 (سیستم مدیریت کیفیت تجهیزات پزشکی) از کشور کره جنوبی شده است.

مهندس حمید ساغری‌چیان، مدیر تولید، موسس و مدیرعامل شرکت ساغر فن پارس که طرح «تولید انواع ساکشن‌های پزشکی و دندانپزشکی» را با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی انجام داده است، درخصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت سال 1391 تاسیس شد. نخستین محصول تولیدی این شرکت، ساکشن تمام اتوماتیک دندانپزشکی است که علاوه بر ثبت اختراع، جوایز متعددی را دریافت کرده است. درحال حاضر در این مجموعه دانش‌بنیان، انواع ساکشن‌های پزشکی و دندانپزشکی و سایر تجهیزات پزشکی تولید می‌شوند.

وی افزود: یکی از چالش‌های موجود در حوزه دندانپزشکی، دستگاه‌های ساکشن است. در زمانی که طراحی ساکشن تمام اتوماتیک دندانپزشکی را آغاز کردیم، حدود 99 درصد یونیت‌های دندانپزشکی مجهز به ساکشن آبی بودند. این نوع ساکشن‌ها، ساختمان ساده‌ای دارند و عمده مشکل آن، مصرف بسیار زیاد آب (10-5 لیتر آب در دقیقه) و همچنین، ورود جیوه و آمالگام به سیستم فاضلاب است. برای رفع این مشکلات، اقدام به طراحی و تولید ساکشن تمام اتوماتیک دندانپزشکی مدل TC2000 کردیم و با همین محصول، موفق به دریافت مجوز دانش‌بنیانی شدیم. در ادامه فعالیت‌ها، سبد تولید محصولات‌مان را گسترش داده و محصولات دیگری مانند ساکشن جنرال 38، 22، نوزادی، آمبولانسی و لیپوساکشن را تولید کردیم و تمام این محصولات دارای پروانه تولید از سازمان غذا و دارو اداره کل تجهیزات پزشکی هستند.

مدیرعامل شرکت ساغر فن پارس درخصوص برخی چالش‌ها و مشکلات موجود تصریح کرد: تهیه قطعات یدکی از جمله پمپ وکیوم یکی از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم و در داخل کشور تولید نمی‌شود و مجبور به تهیه این قطعات از کشورهای یا چین هستیم که با توجه به نوسانات ارز و زمان‌بر بودن واردات، مشکلاتی برای شرکت‌های مختلف از جمله شرکت ما ایجاد کرده است. از سوی دیگر، بیشتر مشتریان  محصولات تولیدی ما، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند و برگشت پول کمی زمان‌بر است که مشکلاتی را در مسیر تولید برای ما ایجاد می‎‌کند.

وی افزود: یکی از چالش‌های مهمی که با آن روبرو هستیم، ورود و فعالیت شرکت‌های خصوصی دولتی (خصولتی) به حوزه طراحی و تولید تجهیزات پزشکی است که مشکلات زیادی برای شرکت‌هایی از جمله ما ایجاد کرده است و انتظار داریم که با حمایت‌های مسئولان، مدیریت درستی در این زمینه اعمال و از فعالیت شرکت‌های غیرتخصصی به‌ویژه در حوزه تولید تجهیزات پزشکی جلوگیری شود.



حرکت به سمت توسعه محصولات، همگام با نمونه‌های روز دنیا

ساغری‌چیان درخصوص توسعه فعالیت‌های این مجموعه دانش‌بنیان گفت: پیش از این، بدنه اکثر ساکشن‌های تولیدی شرکت، از جنس فلز بود. برای ارتقا کیفیت محصولات تولیدی و برابری آنها با نمونه‌های روز اروپایی، سال گذشته از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده و قالب‌های جدیدی برای انواع دستگاه‌های ساکشن پزشکی و دندانپزشکی طراحی شده‌اند و به صورت مستمر نیز به دنبال توسعه کیفیت محصولات‌مان منطبق به استانداردهای روز دنیا هستیم.

وی با اشاره به اهمیت توجه همزمان به دو بازار داخل و خارج افزود: هدف‌گذاری اولیه، تأمین نیاز بازار داخلی است، ولی قطعا به دنبال توسعه فعالیت‌ها و صادرات محصولات هستیم. درحال حاضر موفق به دریافت ISO 13458 شده‌ایم و به دنبال کسب گواهینامه CE (استاندارد اروپا) هستیم و امیدواریم با حمایت‌های مسئولان، این امر به زودی محقق شود.

مدیرعامل شرکت ساغر فن پارس تاکید کرد: با توجه به سابقه حضور و تدریس در دانشگاه، همواره تلاش کرده‌ام از ظرفیت فارغ‌التحصیلان و دانشجویان به خصوص در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد در شرکت استفاده کنیم. گواهینامه R&D از وزارت صمت را داریم و تیم‌ تحقیق و پژوهش (R&D) این مجموعه بسیار فعال است و از ظرفیت نیروهای جوان و تحصیل‌کرده کشور در بخش‌های طراحی بوردهای الکترونیکی، طراحی قطعات مکانیکی و ارتقا کیفیت محصولات تولیدی شرکت استفاده می‌شود.   

ساغری‌چیان، تولید صنعتی را یکی از ضروریات گسترش فعالیت‌های این شرکت عنوان و خاطرنشان کرد: در این مسیر، نیازمند تهیه ماشین‌‍‌آلات جدید هستیم و امیدواریم بتوانیم از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برای خریداری این تجهیزات استفاده کنیم. با این اقدام می‌توانیم خط صنعتی با راندمان بالا راه‌اندازی و علاوه بر کمک به اشتغال‌زایی، محصولات بیشتر و باکیفیت‌تری نیز تولید کنیم. حمایت‌های که توسط نهادهایی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌ها صورت می‌گیرد، قطعا به توسعه فعالیت‌های شرکت‌ها کمک شایانی می‌کند؛ با این وجود شرکت‌ها با برخی موانع و مشکلات از جمله در بحث وثایق، ضامنین و مجوزها روبرو هستند و امیدواریم در این زمینه نیز تسهیل‌گری‌هایی را شاهد باشیم. پیشنهاد می‌کنم دولت برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها، مانند خرید تضمینی گندم، محصولات دانش‌بنیان را نیز به صورت تضمینی خریداری کند و این اقدام قطعا کمک شایانی به توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان‌ها خواهد کرد.
منبع : روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده