جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 Nov 2024
معاون سازمان پزشکی قانونی تاکید کرد:

ضرورت بومی‌سازی تمام تجهیزات

از کیت‌های ژنتیکی آمریکایی بی‌نیاز شده‌ایم
معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی گفت: به بومی‌سازی تمام تجهیزات نیاز داریم و به این دلیل در شورای راهبردی دانش‌بنیان به این نتیجه رسیدند که رویداد سرنخ برگزار شود.
ضرورت بومی‌سازی تمام تجهیزات
به گزارش درمانا، بابک سلحشور، معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی در اختتامیه رویداد کارآفرینی پزشکی قانونی (سرنخ) گفت: خروجی سازمان پزشکی قانونی یک نظریه تخصصی و علمی است. همانطور که سازمان پزشکی قانونی یک سازمان تخصصی و علمی است. بر اساس بند ۱ ماده ۱ قانون تشکیل سازمان، وظیفه ما اظهار نظر پزشکی و تخصصی در امور آزمایشگاهی برای حل پرونده‌های قضایی است که به این منظور نیاز به تجهیزات مواد مصرفی و دستگاه‌های هایتک داریم.

وی ادامه داد: چندین سال قبل که من مدیر پزشکی قانونی خراسان شمالی بودم یکی از دستگاه‌های ما دچار مشکل شد. با شرکت مربوطه تماس حاصل کردیم و گفتند قطعه باید از خارج وارد شود، باید درخواست کنیم سپس پول آن واریز شود بعد به گمرک بیاید و ما آن را نصب کنیم و به استفاده برسانیم. این باعث شد که مجبور شویم تمام نمونه‌های آسیب‌شناسی را به استان همجوار بفرستیم و منجر به اطاله دادرسی گردید. در نتیجه تغییر مدیریت فرایند نیز در بررسی‌ها اتفاق افتاد و هزینه‌های پنهانی ایجاد کرد که هیچ‌کجا محاسبه نخواهد شد.

سلحشور بیان کرد: از آنجا که معاونت پزشکی قانونی در حوزه آزمایشگاهی وظیفه اظهار نظر تخصصی دارد سازمان تصمیم گرفت با ایجاد شورای راهبری دانش‌بنیان بخشی از این قطعات و دستگاه‌های مورد نیاز را بومی‌سازی کنیم.خوشبختانه این شورا تشکیل شد و جلسات متعددی برگزار گردید و نیازهای سازمان احصا و به مرکز تحقیقات ارائه شد. خوشبختانه با استفاده از افراد نخبه و دانشمندان کشور به بخش قابل توجهی از نیازهای داخلی سازمان رسیده‌ایم.

وی اعلام کرد: ساخت کیت ژنتیک برای اولین بار در کشور یکی از نمونه‌های این موضوع است که ما را از کیت‌های ژنتیکی آمریکایی بی‌نیاز کرد درحالیکه به خاطر تحریم مجبور بودیم از طرق دیگر و با قیمت‌های گزاف آن را تهیه کنیم.

سلحشور افزود: خوشبختانه قطعات دیگری را نیز برای ما تهیه کردند و ما از آن لوازم به نحو احسن استفاده می‌کنیم.

وی ساخت دستگاه جی‌سی هد اسپیس که بیش از سه میلیارد تومان قیمت دارد را نیز به‌عنوان دستاورد دیگر برشمرد و گفت: دستگاه الکل‌سنج تنفسی را نیز که پیش از این نمونه آمریکایی آن استفاده می‌کردیم در مرکز تحقیقات برای ما بومی‌سازی کرده‌اند و به‌زودی از آن استفاده خواهیم کرد.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: ما به بومی‌سازی تمام تجهیزات نیاز داریم و به این دلیل در شورای راهبردی دانش‌بنیان به این نتیجه رسیدند که این رویداد برگزار شود.تعداد زیادی ایده فناورانه و نوآورانه به سازمان ارسال شد که جمع‌بندی شد و امروز از ده ایده برتر استفاده می‌شود.آنچه در سازمان پزشکی قانونی برای ما مهم است کشف استعدادهای جوان در کشور است.

وی توضیح داد: اینکه نمی توانیم از تمام ایده ها استفاده کنیم به ناآگاهی افراد از نیازهای سازمان برمی گردد و امیدواریم در رویدادهای بعدی که نیازها به اطلاع ایشان خواهد رسید بتوانیم از این ایده ها استفاده کنیم.امیدواریم این رویداد ادامه داشته باشد.
منبع : ایلنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده