سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ , 19 Nov 2024
چیذری:

اتهام بیش‌اظهاری به واردکنندگان دروغ است؛ فقط یک نفر مخالف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی است

ایران هلث با این روند تضعیف خواهد شد؛ یکدندگی پیرصالحی خوب است
اتهام بیش‌اظهاری به واردکنندگان دروغ است؛ فقط یک نفر مخالف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی است
به گزارش خبرنگار درمانا، علیرضا چیذری رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی در نخستین نشست سلامت ایران (Health Summit) اظهاراتی را مطرح کرد که اهم آنها به شرح زیرند:

ارز ترجیحی

- کم شدن میزان ارز ترجیحی دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک طی سال‌های اخیر باعث تشدید کمبودها شده است.

- پرداخت ارز ترجیحی در ابتدای زنجیره کار درستی است چون در غیر این صورت این یارانه صرف پرداخت حقوق کادر درمان و موارد دیگر خواهد شد.

- تاجران تمایلی به ارز ترجیحی ندارند چون موقع فروش محصول دچار مشکل و نظارت شدید می‌شوند اما این ارز برای مردمی که ۲۵۰ دلار در ماه حقوق می‌گیرند، خوب است. حذف ارز ترجیحی باعث ناهنجاری‌ها و شورش‌های اجتماعی می‌شود. اگر می‌خواهیم ارز ترجیحی را حذف کنیم، ابتدا باید طی چند سال حقوق مردم را به سطح میانگین منطقه برسانیم.

- برخی افراد کم‌خرد و غرض‌ورز اتهام اور پرایس (بیش‌اظهاری) را به واردکنندگان می‌زنند درحالی‌که گمرک کشور مرجع ارزیابی کم‌اظهاری یا بیش‌اظهاری کالاهای وارداتی است و با توجه به دسترسی به اطلاعات گمرک ۷۷ کشور، امکان اور پرایس وجود ندارد. چیزی به عنوان اور پرایس در کالایی که ارز ترجیحی می‌گیرد، نداریم چون هم گمرک و هم اداره کل تجهیزات پزشکی نظارت شدیدی دارند. اتفاقا چون قیمت‌های بسیار پایینی به واردکنندگان می‌دهند و واردکنندگان با شرکت‌های خارجی چانه‌زنی زیادی بر سر قیمت می‌کنند، همیشه در گمرکات دچار کم‌اظهاری هستیم. هیچ تاجری از ارز ۴۲۰۰ تومانی خوشش نمیاد و اتفاقا آزاد شدن ارز باعث افزایش سود تاجران می‌شود اما به خاطر مردم از سودمان چشم‌پوشی می‌کنیم و حامی ادامه ارز ترجیحی هستیم.

- در صنف تجهیزات پزشکی فقط یک نفر حامی حذف ارز ترجیحی است که خواسته‌های متفاوتی با بقیه صنف دارد و مابقی صنف طرفدار ادامه ارز ترجیحی هستند.

- مگر حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو و اختصاص یارانه به مصرف‌کنندگان به نتیجه رسید که الان می‌خواهیم همین طرح را در حوزه تجهیزات پزشکی اجرا کنیم؟!

- با حذف ارز ترجیحی، بیمارستان‌ها دیگر توان نوسازی تجهیزات خود را نخواهند داشت.

- حذف ارز ترجیحی به نفع برخی از تولیدکنندگان است چون اولا می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را با قیمت بالاتر بفروشند ثانیا با حذف ارز ترجیحی واردات گران‌تر می‌شود و آنها می‌توانند به صورت انحصاری بازار داخلی را بدست بگیرند.

- باید از تجربه صنایع خودروسازی و لوازم خانگی درس بگیریم و اجازه گران شدن واردات را ندهیم. اینها سوءاستفاده‌هایی است که بارها خار آن به تنمان رفته است.

- در حوزه مواد اولیه تجهیزات پزشکی، قیمت‌گذاری دستوری نداریم و احتمال تخلف در این حوزه بیشتر از محصول نهایی است.

ایران هلث و ایران مِد

- زیرساخت‌های محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از بین رفته و برای ایجاد زیرساخت‌های جدید هم هزینه نشده است درحالی‌که شهرآفتاب زیرساخت‌های بهتری دارد.

- وقتی قیمت غرفه در نمایشگاه شهرآفتاب بسیار کمتر از محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران است، طبیعتا شرکت‌ها ترجیح می‌دهند به جای ایران هلث در ایران مِد شرکت کنند چون برای شرکت‌ها مساله تجاری اهمیت دارد.

- از سوی دیگر اختلافاتی در مورد برگزاری نمایشگاه ایران هلث وجود داشته و برخی می‌خواستند نمایشگاه را به صورت شبه کمونیستی برگزار کنند و همه غرفه‌ها یکجور و یک شکل باشند. این طرز رفتار ابتکار عمل را از شرکت‌ها گرفته است. تجارت دیگر حالت‌های پدرخواندگی را برنمی‌تابد. اینکه فلان مقام مسوول یا نماینده مجلس را کشان کشان به غرفه‌ها ببرند، بسیار زشت است.

- نمایشگاه‌های پزشکی نباید توسط دولت و به صورت دولتی برگزار شوند چون بخش خصوصی از اقتصاد دستوری فرار می‌کند.

- ایران هلث تنها نمایشگاه بین‌المللی مجوزدار حوزه سلامت است و این قابل تغییر نیست.

- امسال شاهد بودیم که نمایشگاه ایران مِد، قیمت بهتری از نمایشگاه ایران هلث داشت و کیفیت برگزاری آن هم نسبت به دوره اول افزایش یافت.

- نمایشگاه ایران هلث امسال از نظر کمی و کیفی ضعیف‌تر از دوره قبل آن برگزار شد.

- نمایشگاه ایران هلث سال آینده را تحریم نمی‌کنم اما تلاش می‌کنم این نمایشگاه دوباره توسط بخش خصوصی برگزار شود. با ادامه این روند ایران هلث بیش از پیش تضعیف خواهد شد.

پیرصالحی

- سرانه دارو و تجهیزات پزشکی ایران ۴۰ یا ۴۵ یورو به ازای هر ایرانی است. این رقم در کشورهایی مانند بورکینافاسو ۱۰۰ یورو و میانگین کشورهای اطراف ما ۲۰۰ یورو است. معلوم نیست پیرصالحی چقدر به منابع ارزی دسترسی خواهد داشت و در این شرایط چکار خواهد کرد. از نظر من کشوری که با سرانه ۵۰ یورویی فقط ۳۰۰ قلم دارو کمبود دارد و فقط یک برند شیرخشک دچار کمبود است، واقعا مملکت امام زمانی است!

- اسم سازمان غذا و دارو خیلی بزرگ است اما شیر دست آن نیست. پیرصالحی در زمانی مسوولیت قبول کرده که روزگار سختی برای سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است. پیرصالحی حتما لیاقت‌هایی داشته و علاوه بر لابی با خواسته‌های ظفرقندی هم هماهنگی داشته که انتخاب شده است.

- رسانه‌ها از حالا باید با ذره‌بین کنجکاوی کنند که آیا در دوران پیرصالحی تعارض منافع شکل خواهد گرفت یا یا خیر.

- من در دوران عملکرد گذشته پیرصالحی تعارض منافع و خطا ندیدم. اتفاقا در دوران وزارت نمکی، وزیر اعلام کرد که من مشقی برای پیرصالحی نوشتم و او تکالیفش را خوب انجام نداد. از نظر من همین که یک مدیر دائم بله قربانگو نیست و چیزهایی را برای خودش تابو می‌داند، یک امتیاز است. این نوع یکدندگی پیرصالحی خوب است و نشاندهنده یک مدیر قدرتمند است. بنابراین اینکه پیرصالحی در دوره وزارت نمکی فقط شش ماه رئیس سازمان غذا و دارو بوده، لزوما چیز بدی نیست.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده