يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ , 24 Nov 2024

هشدار متخصصان درباره دستگاه‌های غیراستاندارد فشار و قند خون

دستگاه‌های استاندارد را از اینجا استعلام بگیرید
متخصصان می‌گویند که برخی دستگاه‌های فشارخون و قندخون خانگی غیراستاندارد هستند و نمی توانند سنجش دقیقی را به افراد بدهند. این در حالی است که ۴۰درصد افراد در دنیا فشار خون دارند و از آن آگاه نیستند. از مجموع مبتلایان هم فقط ۱۴درصد افراد فشار خون کنترل شده دارند.
هشدار متخصصان درباره دستگاه‌های غیراستاندارد فشار و قند خون
به گزارش درمانا، برخی متخصصان می‌گویند که تعدادی از دستگاه‌های سنجش فشار خون و قند خون موجود در بازار کشور استاندارند نیستند و نتایج نمایش داده شده از آنها نمی‌تواند وضعیت واقعی افراد را نشان دهد.

اتفاقی که فرد را از وضعیت دقیق ‌بیماری یا احتمال ابتلا آگاه نمی‌کند و می‌تواند منجر به دریافت نکردن درمان‌های به موقع در او شود.

دکتر علیرضا استقامتی، فوق تخصص غدد و متابولیسم در حاشیه برگزاری بیست و چهارمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق هم با تایید این نکته به همشهری می‌گوید: این وظیفه سازمان غذا و دارو و تجهیزات پزشکی است که استاندارد چنین محصولاتی را بررسی و با سخت‌گیری بیشتری مجوز عرضه آنها به بازار را صادر کند.

ضرورت کنترل عوامل خطرساز

رئیس بخش غدد بیمارستان امام خمینی با بیان این که بیماری‌های قلبی- عروقی در افراد دیابتی ۲تا ۴برابر شایع‌تر است و شایع‌ترین علت مرگ در این بیماران هم به شمار می‌رود، عنوان می‌کند: عمده بیماران مبتلا به دیابت دارای عوامل خطرساز بیماری قلبی- عروقی مانند فشارخون بالا، چربی خون بالا، چاقی و کم‌تحرکی هستند که این عوامل فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی می‌کند. به همین علت با هدف پیشگیری از ابتلای این افراد به بیماری‌های قلبی- عروقی و مرگ‌ومیر، همه عوامل خطرساز این بیماری باید در مبتلایان به دیابت کنترل شود.

عوامل خطرساز

استقامتی با بیان اینکه افراد با بیماری کنترل‌نشده، مستعد ابتلا به انواع ریسک فاکتورها هستند، می‌گوید: بالا بودن قند خون به علت تغییراتی که در جدار عروق ایجاد می‌کند، فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی می‌کند. زمانی هم که با سایر عوامل خطرساز از جمله فشارخون و لیپیدهای خون همراه می‌شود، می‌تواند، باعث ایجاد مشکلات قلبی- عروقی مثل سکته‌های قلبی و مغزی، تنگی عروق اندام‌ها و تنگی عروق مغز و مشکلات متعدد قلبی- عروقی شود.

راهکار تشخیص دستگاه‌های استاندارد

این پزشک در پاسخ به این سؤال که آیا با استفاده از دستگاه‌های خانگی بیماران می‌توانند اندازه فشار خون و قند خون خود را بسنجند یا نیاز به مراجعه پزشکان است، عنوان می‌کند: مساله اینجاست که ما با عرضه برخی دستگاه‌های غیراستاندارد سنجش فشارخون و قندخون خانگی مواجه هستیم که نتایج آنها قابل اعتماد نیست. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تنها ۲ برند دستگاه‌های استاندارد تولید می‌کنند. در این باره لازم است که سازمان غذا و دارو و اداره تجهیزات پزشکی این سازمان در زمان دادن مجوزها، نظارت بیشتری بر این دستگاه‌ها داشته باشد.

او درباره این‌که مردم چطور می‌توانند دستگاه استاندارد از غیراستاندارد را تشخیص دهند، بیان می‌کند: این مساله کار ساده‌ای نیست. البته در برخی کشورها، این قبیل دستگاه‌ها به شکل آنلاین فروخته می‌شوند که در معرفی آنها واژه‌های مثل برندهای استاندارد یا برند غیراستاندارد ذکر می‌شود. در ایران ما چنین چیزی را نداریم اما مردم می‌توانند از انجمن دیابت ایران یا انجمن دیابت گابریک درباره دستگاهی که می‌خواهند خریداری و استفاده کنند، استعلام بگیرند.

شرایط فرد هم مهم است

البته دکتر مسعود قاسمی، رئیس انجمن آترواسکلروز ایران و رئیس بیست‌وچهارمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق معتقد است که نتایج دقیق سنجش قند یا فشار خون، به جز فاکتور استاندارد دستگاه‌ها نیازمند برخی شرایط درباره خود افراد هم هست که اگر رعایت نشود، احتمال این‌که پاسخ اشتباه برای آنها نمایش داده شود، وجود دارد. از جمله این افراد ۵ دقیقه قبل از اندازه‌گیری فشار خون نشسته باشند، سیگار مصرف نکرده باشند و...

قاسمی با بیان این که فشارخون یکی از عمده‌ترین عوامل خطرساز برای ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروق کرونر، سکته‌های قلبی و مغزی و نارسایی کلیه است، ادامه می‌دهد: آمارهای جهانی نشان می‌دهد از هر ۱۰ نفر انسان روی کره زمین در نهایت ۸نفر در طول عمر مبتلا به فشار خون می‌شوند.

بیماری بی‌نشان و خطرناک

به گفته این پزشک شایع‌ترین علامت فشار خون هم بی‌علامتی است، به همین بسیاری از مبتلا به فشار خون از بیماری خود خبر ندارد. بسیاری از افراد هم پس از یک بازه زمانی مصرف دارو با تصور اینکه درمان شده‌اند، مصرف را قطع می‌کنند. عده زیادی از آنها می‌گویند متوجه افزایش فشارشان می‌شوند. در حالی که حتی در مواقعی که فرد حالش خوب هم هست یا حتی در هنگام خواب امکان افزایش فشار خون بدون اینکه خود فرد متوجه شود وجود دارد و این همان نشان بی‌علامت بودن بیماری است.

درمان‌های نوین فشار خون

قاسمی با اشاره به اینکه ۴۰درصد افراد در دنیا فشار خون دارند، ولی نمی‌دانند، بیان می‌کند: از کل تعداد مبتلایان به فشار خون فقط ۱۴درصد فشار خون کنترل شده دارند. در واقع فشار خون بمبی است که می‌توان آن را خنثی کرد یا با بی‌توجهی عامل انفجار و آسیب آن شد.

او تاکید می‌کند: متخصصان فشار خون را به عنوان یک عدد درمان نمی‌کنند، بلکه باید عواملی از جمله سن، وزن، قند و فشارخون، سابقه خانوادگی و سیگاری بودن یا نبودن فرد و عوامل دیگری از جمله عمل جراحی قلب و... را هم در نظر گرفت.

رییس انجمن آترواسکلروز ایران درباره درمان‌های نوین این بیماری‌ هم توضیح می‌دهد: برای کنترل فشار خون درحال ساخت واکسن هستند که در فاز سه کلینیکال است، اما زمان تولید انبوه آن مشخص نیست. روش‌های متعدد دیگری مانند استفاده از امواج رادیویی در داخل شریان و رشته‌های سمپاتیک با هدف کاهش یا قطع داروی بیماران دچار فشار خون در حال بررسی است که جدیدترین یافته‌های هر دو روش در بیست و چهارمین کنگره بین المللی تازه‌های قلب و عروق به متخصصان این رشته ارایه شد.
منبع : همشهری آنلاین
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده