دبیر کمیته علوم آزمایشگاهی انجمن حامی تجهیزات و ملزومات دارویی مرآت گفت: در صورت حذف ارز ترجیحی واردات کیتهای آزمایشگاهی، تعطیلی آزمایشگاههای کوچک تشدید میشود.
وحید اسکویی در گفتوگو با خبرنگار درمانا با اشاره به اینکه براساس شنیدهها قرار است ارز واردات کیتهای آزمایشگاهی آزاد شود، افزود: آزادسازی نرخ ارز در حوزه تجهیزات و مواد مصرفی آزمایشگاهی طی حدود دو سال اخیر باعث شده که قیمت این محصولات به شدت افزایش یابد و همین امر باعث زیاندهی و در ادامه تعطیلی بسیاری از آزمایشگاههای کوچک در سطح کشور شده است.
وی گفت: متاسفانه با آزمایشگاههای خصوصی در کشور برخورد خوبی نمیشود و هنوز به این درجه نرسیدهایم که آزمایشگاههای خصوصی را به عنوان یک بنگاه اقتصادی ببینیم. وقتی یک آزمایشگاه کار خود را آغاز میکند به نیروهای متخصص در حوزههای مختلف نیاز دارد و یک آزمایشگاه کوچک دستکم ۱۰ نفر اشتغالزایی دارد. آزمایشگاههای پیشرفتهتر و تخصصیتر هم بیش از ۵۰ نفر اشتغالزایی دارند. وقتی یک آزمایشگاه تعطیل میشود یعنی عملا با دست خودمان یک بنگاه اقتصادی را تعطیل کردهایم.
اسکویی خاطرنشان کرد: طی یکی، دو سال گذشته از یک سو تعرفههای خدمات آزمایشگاهی به خوبی تعیین نشده و از سوی دیگر قیمت کیتها و تجهیزات آزمایشگاهی افزایش یافته است. از سوی دیگر شاهد تاخیر زیاد در پرداخت بیمهها به آزمایشگاهها هستیم و بیمهها یک سال در زمینه پرداخت مطالبات آزمایشگاهها عقب هستند. این وضعیت باعث شد که سال گذشته در استان تهران حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ آزمایشگاه تعطیل شوند.
دبیر کمیته علوم آزمایشگاهی انجمن حامی تجهیزات و ملزومات دارویی مرآت تاکید کرد: تعطیلی آزمایشگاهها تبعات زیادی دارد و فقط دامنگیر آنها هم نیست بلکه بخش تامین و تولید تجهیزات آزمایشگاهی را هم در بر میگیرد. تعطیلی آزمایشگاهها باعث ورود تجهیزات دست دوم این آزمایشگاهها به بازار میشود که این موضوع تبعات منفی بسیار زیادی در پی دارد. بعضا در دستگاههای دست دوم دخل و تصرفهایی رخ میدهد که منجر به انفجار و آتش گرفتن این تجهیزات نیز شده است.