«ارتقای پایگاههای اورژانس در اطراف حرم مطهر رضوی»، «تخصیص آمبولانس جدید» و «تزریق بودجه برای تکمیل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی» و... جزو موضوعاتی بوده که در نشست اخیر نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی با وزیر بهداشت مطرح شده است.
به گزارش درمانا، «ارتقای پایگاههای اورژانس در اطراف حرم مطهر رضوی»، «تخصیص آمبولانس جدید» و «تزریق بودجه برای تکمیل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی» و... جزو موضوعاتی بوده که در نشست اخیر نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی با وزیر بهداشت مطرح شده است و این نوید را میدهد که توانستهایم به تصمیمگیریهای کشوری، سمتوسو بدهیم و آن را به نفع خراسانرضوی و بهویژه مشهد متمرکز کنیم.
ارتقا و افزایش پایگاههای فوریتهای پزشکی اطراف حرم
حجتالاسلاموالمسلمین نصرا... پژمانفر با اشاره به مشکلات پایگاههای فوریتهای پزشکی اطراف حرم مطهر رضوی، گفت: درحالحاضر چهار پایگاه در این منطقه شامل پایگاه شهیدسلیمانی واقع در ضلع شرقی صحن پیامبر اعظم (ص)، پایگاه شهید اندرزگو، واقع در حد فاصل بابالرضا (ع) و بابالکاظم (ع)، پایگاه شهید نوابصفوی واقع در صحن کوثر و پایگاه شهیدان حسینیجهانگیر در خیابان طبرسی فعالیت میکنند، اما بهصورت کانکسی که پاسخگوی نیاز مردم و زائران نیست.
وی افزود: علاوهبر اینکه باید به تعداد این پایگاهها اضافه کنیم، از وزیر بهداشت خواستیم که برای این چهار پایگاه، ساختمان ساخته شود. خوشبختانه وزیر نیز دستور لازم را برای اجرای این طرح صادر کرد تا به مرحله اجرا درآید.
۸۰ آمبولانس غیرفعال، نیازمند تعمیر
نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی به مشکل کمبود و فرسودگی آمبولانسها در خراسانرضوی نیز اشاره کرد و گفت: درحالحاضر هشتاد دستگاه آمبولانس، قابلیت استفاده ندارند و باید تعمیر شوند.
پژمانفر بیان کرد: در این جلسه درخواست کردیم از تعداد آمبولانسی که قرار است وارد کشور شود، ۱۰دستگاه جدید به استان تخصیص داده شود و همچنین برای تعمیر آمبولانسهای غیرفعال کمک شود. وزیر بهداشت با این درخواست نیز موافقت و دستور پیگیری را صادر کرد.
مشهد، نیازمند کاهش فاصله با میزان استاندارد کشوری
یکی از چالشهای اساسی که در این جلسه مطرح شد، کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستانهای مشهد بود که پژمانفر در تشریح آن، گفت: دستگاههای MRI، سیتیاسکن و آنژیوگرافی موجود در بیمارستانهای مشهد، بسیار قدیمی است، این درحالی است که جمعیت مشهد شامل ۵/۳ میلیون نفر، ۲۵۰هزار نفر جمعیت شناور و یکمیلیون مهاجر است، بنابراین نیاز داریم که سرانه ما به میزان کشوری برسد؛ اکنون فاصله زیادی تا میزان استاندارد کشوری داریم.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: وزیر بهداشت دستور داد که نیازهای استان بهصورت ویژه بررسی شود و براساس نیازی که وجود دارد، میانگین مشهد به میانگین کشوری نزدیک شود.
تکمیل بیمارستان ۵۴۰تختخوابی مشهد؛ نیازمند اعتبار
پژمانفر با اشاره به نیاز مشهد به افزایش تعداد تختهای بیمارستانی، بیان کرد: به همین دلیل، پروژه ساخت بیمارستان ۵۴۰تختخوابی مشهد در دستورکار قرار گرفته، اما تاکنون پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی داشته است. اعتباراتی برای آن درنظر گرفته شده و قرار بود در طول سه سال به نتیجه برسد، اما متأسفانه کار متوقف شده است و پیمانکار به فعالیت خود ادامه نمیدهد، این درحالی است که این بیمارستان میتواند جمعیت حاشیه مشهد یعنی بالغبر یکمیلیونو۳۵۰هزار نفر را زیرپوشش قرار دهد.
وی افزود: اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای این پروژه نیاز است تا به مرحله بهرهبرداری از اورژانس برسد. وزیر نیز دستور پیگیری آن را صادر کرد، اما مشخص نیست چه زمانی این مبلغ پرداخت میشود.
کسری ۲ هزار میلیارد تومان مشهد در حوزه علومپزشکی
نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی درباره سرفصل بعدی مذاکره در این جلسه، به سرانههای عمومی هزینهها و تملک اشاره کرد و گفت: در حوزه درمان مشهد با کسری حدود ۲ هزار میلیارد تومانی مواجه هستیم که اگر نتوانند دیون بیمارستانها و علومپزشکی را تأمین کنند، با مشکل مواجه میشویم.
وی اضافه کرد: ۵ هزارو ۷۰ نیروی شرکتی شامل پرستار، کمکپرستار، بهیار، خدماتی و... در علومپزشکی داریم که تقریبا عدد درخورتوجهی از اعتبارات باید برای آن درنظر گرفته شود؛ این میزان باید از منابع داخلی پیشبینی و تأمین شود، اما منابع داخلی مراکز درمانی، جوابگوی این مسئله نیست و باید به گونه دیگری پیگیری شود. پژمانفر بیان کرد: آخرین مسئله درباره شهرستان کلات است که آسیبها و مشکلاتی دارد و در همین راستا فهرستی از تجهیزات، اعتبارات و زیرساختهایی را که لازم بود، به وزیر ارائه دادیم و او نیز دستور پیگیری داد.