نوآوری در تجهیزات پزشکی کشور به گفته رئیس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی به دلیل تداوم برخی از مشکلات مالی امکان پذیر نیست.
به گزارش درمانا، سال ۱۴۰۳ برای صنعت تجهیزات پزشکی کشور به گفته فعالان این صنعت سال خوبی نبود، چرا هم ارز حمایتی برخی از کالاها برداشته شد و هم اینکه تسویه مطالبات انباشته آنان با تأخیرهای طولانی مدت همراه بود.
مشکلات تأمین کنندگان تجهیزات پزشکی در کنار قیمتگذاری دستوری و تلاطمات ارزی در کنار قیمتگذاری دستتوری در حالی است که به گفته از سوی دیگر به گفته رئیس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، مانع از برنامهریزی مالی برای تولید و نوآوری در صنعت تجهیزات پزشکی کشور میشود.
علیرضا چیذری با اشاره به تأثیر نوسانات قیمت ارز و تورم بر برنامهریزی مالی و نوآوری در صنعت تجهیزات پزشکی، اظهار کرد: در چنین شرایطی، نه تنها برنامهریزی مالی صحیح امکانپذیر نیست بلکه منابع درآمدی برای تأمین نیازهای بازار نیز وجود ندارد.
وی همچنین با اشاره به وضعیت بیمارستانها گفت: بسیاری از بیمارستانها توانایی خرید تجهیزات پزشکی را ندارند و هزینهها به شدت افزایش یافته است.
به گفته رئیس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی افزایش قیمت چند برابری و این موضوع وضعیت را برای تولیدکنندگان و خریداران بسیار دشوار کرده است.
چیذری همچنین با اشاره به چالشهای موجود در زمینه نوآوری در صنعت تجهیزات پزشکی، افزود: در شرایط کنونی، ما نمیتوانیم به دنبال فناوریهای جدید باشیم. بسیاری از کشورهای دیگر به دنبال نوآوری هستند. در کنار این وزارت بهداشت به تولیدکنندگان اعلام کرده که تنها سهمیه ارز سال گذشته را دریافت خواهند کرد، که این موضوع مانع از ورود تجهیزات جدید و نوآورانه به بازار میشود.
وی یادآور شد: برای ارتقاء وضعیت تجهیزات پزشکی در کشور، نیاز به اصلاحات اساسی در سیاستهای اقتصادی و قیمتگذاری وجود دارد.