يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ , 24 Nov 2024

ماشین های خارجی با این حجم وارد می کنند اما ارز دارو نمی دهند

چیزی به نام قاچاق معکوس دارو و شیر خشک نداریم
رییس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی،ضمن تکذیب قاچاق معکوس دارو و شیرخشک گفت :بهانه ای به نام کمبود ارز نیست، کشوری که چند میلیون بشکه نفت در روز صادر می کند و ماشین های خارجی با این حجم به صورت وارد می کند مردمش نباید دنبال داروی باشد.
ماشین های خارجی با این حجم وارد می کنند اما ارز دارو نمی دهند
به گزارش درمانا، علیرضا چیذری، رییس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی مهمترین اولویت بخش دارویی کشور را ثبات نرخ ارزدانست و گفت: دولت باید برای نهادهای تولید دارو و تجهیزات پزشکی در کشورآرامش اقتصادی برقرار کند، تا آنها  به جای اینکه دغدغه سرمایه را داشته باشند با برنامه ریزی صحیح بتوانند تولیدشان را ارتقا بدهند و پیشرفت و نو آوری را داشته باشند.گردش سرمایه در این بخش با توجه به ۴۵ درصد نرخ تورم  ثابت مانده و ما باید حداقل ۵۰درصد رشد نقدینگی گردش مالی در این صنف داشته باشیم که نداریم و حتی پس رفت هم داریم. دلیلش این است که ما آن بازار را کوچک تر می کنیم، تورم به نسبت گردش مالی بالا نمی رود و بازار حدود ۴۰ درصد از لحاظ حجم ریالی و ارزش کوچک تر شده و این خیلی بد است.

تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی نیمی از سرمایه خودشان را دست دادند

وی با بیان اینکه مطالبات  تولیدکنندگان دارویی و پزشکی با توجه به تورم افزایش پیدا نکرده است و در طول یکسال گذشته  با تورم ۴۰درصد نیمی از سرمایه های خودشان را از دست دادند، گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان ماسک دیگر تولید نمی کنند و چند تا از تولیدکنندگان ونتیلاتور با یک سوم ظرفیت تولید می کنند و تولید کنندگان سرنگ و اینها با ۲۰ تا ۳۰درصد  ظرفیت خط شأن تولید می کنند. در حال حاضر50 تومان به نام بیمه و وزارت بهداشت به این بخش داده می شود بعد می گویند به اندازه ۵۰۰ هزار تومان خرید کنید ما می گوییم بیمه ۵۰ هزار تومان داده است و نمی توانیم به اندازه ۵۰۰هزار تومان خرید کنیم . در نتیجه چون دخل و خرج درست نیست این بار بر دوش تامین کننده ها و تولید کنندگان می افتد و این اتفاق می افتد دولت یک سال و یک سال و نیم پول آنها را دیرتر می دهد خوب تورم ۴۰ درصدی هم داریم،ارزش پول آنها در طول یکسال ۴۵ درصد کاهش می یابد، کافی است این دو بار تکرار شود و آن وقت یک تولید کننده از لحاظ سرمایه اولیه ساقط می شود و تولیدش افت پیدا می کند.

ارز به صورت قطره چکانی می دهند دارو نایاب می شود

وی درخصوص نامه گلایه ای به فرزین، رئیس بانک مرکزی در خصوص تخصیص ارز به این بخش گفت: معاون اول بعد از نامه ما به آقای فرزین دلسوزی کردند و آن بخشنامه معروف کالاهایی که ارزهای اولویتی و حمایتی را می گیرند را صادرفرمودند. فکر می کنم آقای فرزین از هفته پیش تخفیف ارز را هرچند به صورت قطره چکانی شروع کردند.من در کار ایشان تعجب می کنم برای چی باید تا اردیبهشت ماه این بخش دارویی و پزشکی  که ۶۰۰میلیون یورو ارز احتیاج داشته است فقط ۱۴۰ میلیون یورو آن را بدهد. البته در آینده می دهند اما همین چند ماه دیرتر پرداخت کردند باعث می شود ذخیره های استراتژیک دارویی کم شود. وقتی هم این اتفاق می افتد هر بار رییس سازمان غذا و دارو وزرات بهداشت را نوک پرچم می کنند که دارو نایاب شد با جیب خالی که نمی شود خرید کرد. شما که ارز را می دهید چرا کشمکش و قوس ایجاد می کنید مگر می خواهید اینها دارو را ببرد، اصلا با وجود سامانه تیک تاک و سامانه انباری تجهیزات مجازی، امکان قاچاق کالا وجود ندارد اینها بهانه نیست اینها توجیه است.

بسیار از آقای فرزین دلگیر هستم ایشان درد بیماران تالاسمی ما را نمی فهمد

چیذری با بیان اینکه تولید کننده برای واردات اولیه مواد دارو ارز سه الی چهار ماه باید در صف ارز بماند، گفت: من بسیار از دکتر فرزین دلگیر هستم ایشان درد بیماران تالاسمی ما را نمی فهمد.سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به دستور معاون اول و مصوبات هیات وزیران احترام بگذارند و تعلل نکنند و ارز را به تولیدکننده بدهند.  ما نباید به دنبال درمان باشیم بگذاریم بحران به وجود بیادو بعد درمانش کنیم، بهتر از با رعایت قانون و با تشکر از اصحاب تامین چه تولید کنندگان و چه تامین کنندگان چه توزیع کننده ها مشوق آنها باشیم چون مریض در بیمارستانها جانشان به مو بسته است.

اصلا ما چیزی به نام قاچاق شیرخشک به کشورعراق، ترکیه و بحرین و امارات نداریم

وی با تکذیب قاچاق دارو و شیرخشک گفت: چیزی به نام قاچاق شیرخشک به کشورعراق، ترکیه و بحرین و امارات نداریم، اصلا لیبل ایرانی روی شیر خشک وارد شود کار تمام است و نمی گذارند استفاده شود. در کشور عراق و ترکیه و امارات و پاکستان داروی ایرانی نمی بینید.. دارو ما خیلی هم با کیفیت است اما آنها اجازه نمی دهند وارد کشورشان شود می گویند دارو باید برند باشد. تنها جایی که  دارو ایرانی به صورت محدود وارد می شود در برخی از شهرهای مرزی افغانستان است که اصلا دیده نمی شود چراکه داروی پاکستانی به شدت ارزان تر از داروهای ما است. همین مسکن معروف پاکستان از قیمت استامینوفن خودمان ارزان تردر افغانستان پیدا می شود آن هم به این علت که  ارزان تر است .من نمی دانم قاچاق معکوس و دارو این حرفها رو از کجا می‌آورند.

 بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در مورد ارز دارو کم لطفی می کنند

چیذری با بیان اینکه کشور ما مشکل ارزی ندارد و همه ما می دانیم که صادرات کاملا با واردات تراز رو به مثبت است، افزود: بهانه ای به نام کمبود ارز نیست، کشوری که چند میلیون بشکه نفت در روز صادر می کند ماشین های خارجی با این حجم به صورت وارد می کند مردمش  نباید دنبال داروی باشد. داروی به نام متفورمین که 60 سال پیش اختراع شده داروی عجیبی نیست که نباشد.یا ما باید دنبال وارفارینی بگردیم که در دنیا در حد مسکن ها پوچ و فاقد ارزش است . چرا واقعیت را نمی گویند ارز به من ندادند که مواد اولیه بیاورم. ارز را ندادند هیچ، قیمت گذاری دستوری می کنند که توجیه اقتصادی ندارد. داروسازی هم یک واحد اقتصادی است مقصر سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت نیست اتفاقا مظلوم شدند بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در این دولت کم لطفی کردند.

نگذاریم ماجرای شیرخشک و وارفارین و آنتی بیوتیک تکرار شود

وی ادامه داد: نباید بگذاریم مصیبت پیش بیاد وحتی ماجرای شیرخشک و وارفارین و آنتی بیوتیک تکرار شود . زمانی که آنتی بیوتیک کم بود سازمان غذا و دارو تا 2 صبح بیدار بودند از داروخانه به آن داروخانه می دادند که فاجعه ایجاد نشود، نبودن آنتی بیوتیک با یک سرماخوردگی و ذات الریه ساده مریض را می کشد درمان آنتی بیوتیک است وقتی نبود توزیع قطره چکانی کنند از اختیار سازمان غذا و دارو خارج بود و ارز داده نشد.
منبع : نبض بازار
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


آخرین عناوین
شرکت های برگزیده