حالا وضعیت درمان آنقدر بحرانی شده که حتی وزیر بهداشت هم نگران باشد. او گفته نگران است که ارز ترجیحی را برای تجهیزات پزشکی را حذف کنند و در بیمارستانها کمبود وسایل پزشکی پیدا شود.
به گزارش درمانا، حالا وضعیت درمان آنقدر بحرانی شده که حتی وزیر بهداشت هم نگران باشد. او گفته نگران است که ارز ترجیحی را برای تجهیزات پزشکی را حذف کنند و در بیمارستانها کمبود وسایل پزشکی پیدا شود. همین الان هم یک بیماری ساده و بستری در بیمارستان برای مردم گران تمام میشود و بسیاری از مردم نمیتوانند یا به سختی میتوانند هزینههای درمان را بدهند، هزینههایی که بخش زیادی از آن خرج بیمارستان و تجهیزات است. تا حالا به تجهیزات پزشکی ارز ترجیحی داده میشد؛ حالا اگر آنطور که وزیر نگران است، این ارز حذف شود، با گران شدن آن، هزینههای مریضی هم برای مردم بیشتر میشود. از طرفی حذف این ارز میتواند واردات تجهیزات را هم کم کند و در نتیجه وسایل لازم برای درمان کمیاب شود.
حالا مسوولان باید پیش از آنکه یک بحران ملی درست شود، سهم سلامتی مردم را از درآمدهای کشور و تولید ناخالص داخلی بدهند. مدیران دولت جدید باید از مشکلاتی که طرح دارویار در دولت قبل درست کرد، درس بگیرند. طرحی که باعث شد بسیاری از داروها گران یا کمیاب شوند. در طرح دارویار، ارز ترجیحی دارو حذف و قرار شد یارانه از طریق بیمهها و فقط به داروهایی که نسخه دارند تعلق بگیرد. اما حالا به دلیل بدهی بالای بیمهها به داروخانهها در عمل این طرح مشکلات زیادی ایجاد کرده و باعث شده 150 قلم داروی پرمصرف با کمبود مواجه شود. دولت در حالی یارانه دارو را دیر پرداخت میکند که باید سلامت مردم را در اولویت قرار بدهد. آیا موضوعی مهمتر از سلامتی و جان مردم وجود دارد؟ چرا بودجه و ارز لازم برای این بخش تامین نمیشود؟ چرا سلامتی مردم را در اولویت خرجهای کشور قرار نمیدهند؟